Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A kutya orra többet tud, mint egy COVID gyorsteszt!

A kutya orra többet tud, mint egy COVID gyorsteszt! Az mindnyájunk számára világos, hogy a kutya orra lenyűgöző alkotás – és az is kiderült, hogy ez alól a COVID diagnosztika sem kivétel! Németországban a Hannoveri Állatorvosi Főiskola munkatársai megfelelő szagminták segítségével mindössze egy-két hét alatt betanították fertőzöttség érzékelésére is a nyomozókutyákat. 

A kutyák a teszteknél gyorsabban és nagy érzékenységgel, 94% biztonsággal kiszimatolják a fertőzött ember nyálában jelen lévő koronavírust. Ez kitűnő eredménynek számít a COVID-19 diagnosztikában, hiszen kapható olyan gyorsteszt is, amelynek érzékenysége még a 90%-ot sem éri el! 

Az ilyen képességek kiaknázásához természetesen nemcsak megfelelő idomítás, hanem kifogástalan erőnlét szükséges, amelynek alapja a jó minőségű táp etetése.

Miért van szükség egyáltalán tápokra – hiszen a kutya bármit megeszik!

A húsevők fő energiaforrása a zsíradék, de a kutyák mintegy tízezer éve élnek az emberekkel kapcsolatban, és emésztésük ezalatt részben alkalmazott az ember fő táplálékát adó gabonakeményítőhöz. 

Így a konyhai maradékot a kutya szívesen elfogyasztja, akár az egész életét is leéli rajta, de nem ideális eledel számára – a csirkecsont szilánkok pedig akár bél perforációt is okozhatnak.
Ne felejtsük el, hogy a kutyák rendszertanilag a ragadozók rendjébe (Carnivora) tartoznak, ami a táplálásuk szempontjából továbbra is meghatározó. A nyomkereső vagy vakvezető kutyákat senkinek sem jut eszébe asztali maradékon tengetni, nekik jó minőségű eledelre van szükségük.

Összességében: ha jót akarunk a kutyánknak, célszerű a legjobb tápot megvásárolnunk, amelyet még megengedhetünk magunknak.


Hasznosnak találtad a bejegyzést?
Kérlek, hogy jelezd ezt Nekünk azzal, hogy itt a szöveg alatt rányomsz a "Tetszik" gombra!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutya