Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A nyers húsnál nincsen jobb a kutya számára?

A nyers húsnál nincsen jobb a kutya számára? A kérdés kézenfekvő, hiszen a kutya ragadozó – a ragadozó életmód azonban nem egyenlő a színhús fogyasztással. A hús önmagában egy növekvő, nagytestű kutya tápanyagigényét nem elégíti ki, 5-6 hónapos korban gyakran jelentkeznek náluk mozgásszervi panaszok a kiegyensúlyozatlan kalcium, magnézium és foszforellátás miatt.

Ne felejtsük el, hogy a vadon élő kutyafélék az elejtett állatnak nemcsak a húsát, hanem a csontját és egyéb szerveit is megeszik. Nézzük csak meg egy természetfilmen, hogyan fogyasztják el a zsákmányállatot a ragadozók! A kisebbeket szó szerint szőröstül-bőröstül, a nagyobbaknál pedig a belső szervekkel, májjal kezdik, amelyben rengeteg A-vitamin van – csak utána következik a hús.

Meghökkentő módon tehát a nyers hús – és különösen a színhús – nem teljes értékű táplálék a kutyák számára. Egy jó minőségű tápba egész sor olyan, nélkülözhetetlen ásványi anyagot és vitamint tesznek bele kiegészítésként, amelyek a nyers húsban nem találhatók meg a szükséges mennyiségben.

Káros-e a főzés?

A háziasítás során a kutya emésztése alkalmazkodott az ember által megfőzött ételhez, a lényeg pedig az, hogy a felvett tápban minden tápanyag és vitamin kellő mennyiségben jelen legyen. A hőkezelt tápok könnyebben emészthetők, hosszabban eltarthatók, élelmiszer fertőzések szempontjából pedig biztonságosabbak. A nyers kutyaeledeleknél ismételten előfordulnak termékvisszahívások szalmonellafertőzés miatt, a fagyasztás után felolvasztott húst pedig célszerű minél gyorsabban elfogyasztani, nem szerencsés napokig tárolni – még a kutyák számára sem.


Hasznosnak találtad a bejegyzést?
Kérlek, hogy jelezd ezt Nekünk azzal, hogy itt a szöveg alatt rányomsz a "Tetszik" gombra!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutya