Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

2021. 05. 25. 08:37:00
Amit a gyógytápok, diétás tápokról tudni kell! A diétás tápok külön csoportját képezik a gyógytápok. Ezek valamilyen fennálló szervi betegség – pl. veseelégtelenség, hasnyálmirigy működési zavarok, diabetes, bélgyulladás, májproblémák, ízületi panaszok – kezelésére célzottan kifejlesztett, egyedi összetételű állateledelek.
2021. 05. 06. 14:21:07
Amit a Hypoallergén és Sensitive tápokról tudni kell! Hypoallergén/sensitive – vagy valamilyen összetevőtől „mentes”- tápra akkor van szükség, ha az állat által fogyasztott eledel valamilyen emésztési zavart, esetleg egyéb allergiás tünetet is okoz. 
2021. 04. 20. 13:07:31
Túlsúly, elhízás, obese tápok… De miért is kellene a kutyámnak soványnak lennie, éheznie? A természetben a ragadozók csak akkor tudnak enni, amikor sikerül elkapni a zsákmányállatot – olyankor viszont rengeteg táplálékot elfogyasztanak egyszerre, hiszen megeshet, hogy utána napokig koplalniuk kell – amit egyébként jól elviselnek.
2021. 04. 16. 13:57:54
A nyers húsnál nincsen jobb a kutya számára? A kérdés kézenfekvő, hiszen a kutya ragadozó – a ragadozó életmód azonban nem egyenlő a színhús fogyasztással. A hús önmagában egy növekvő, nagytestű kutya tápanyagigényét nem elégíti ki, 5-6 hónapos korban gyakran jelentkeznek náluk mozgásszervi panaszok a kiegyensúlyozatlan kalcium, magnézium és foszforellátás miatt.
2021. 04. 08. 20:22:28
Miért kell különböző táp a kölykök, felnőtt és ivartalanított állatok számára? Az egyes állatok tápanyag igénye eltérő az életkortól, testmérettől és egészségi állapottól függően. A fiatal állatok gyorsan fejlődő szervezetének felépítéséhez több fehérje és energia szükséges, valamint fokozott figyelmet kell fordítanunk a vitamin és ásványi anyag kiegészítésre is – ezek a külön hozzáadott összetevők a jó tápokban benne vannak.
2021. 04. 07. 08:57:13
Mit jelent az, hogy egy táp „grain free” vagy a „csirkehús mentes”? A grain free magyar jelentése gabonamentes – nem búzadarát vásárolunk kutyatáp címén. És a csirkehús? A kutya sok mindenre lehet érzékeny vagy allergiás, a különböző táplálék összetevőktől a bolháig és a pollenig, ami hasmenés illetve különböző bőrtünetek formájában jelentkezhet.
2021. 03. 30. 19:19:03
Mitől jó minőségű egy táp?

Először is a rengeteg szakmai, kutatási tapasztalattól, amelyet az összeállításánál felhasználtak. Másrészt pedig az összetevőitől: a jó tápok alapját a megfelelő mennyiségű állati eredetű fehérje, zsiradék, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek adják pontosan kiszámított mennyiségű szénhidráttal és rosttal, nem pedig a növényi eredetű keményítő (gabona).

2021. 03. 25. 16:58:47
A kutya orra többet tud, mint egy COVID gyorsteszt! Az mindnyájunk számára világos, hogy a kutya orra lenyűgöző alkotás – és az is kiderült, hogy ez alól a COVID diagnosztika sem kivétel! Németországban a Hannoveri Állatorvosi Főiskola munkatársai megfelelő szagminták segítségével mindössze egy-két hét alatt betanították fertőzöttség érzékelésére is a nyomozókutyákat. 
2021. 03. 04. 12:33:20
Miért akkora baj, ha bolhás? A külső paraziták nemcsak kellemetlenek, hanem veszélyesek is a kedvenceink számára. A bolhacsípés allergiás bőrgyulladást okozhat, kullancsok terjesztik a babeziózist és a Lyme kórt, a szúnyogok pedig a szívférgességet. Ezért feltétlenül indokolt a rendszeresen ismételt kezelés.
2021. 02. 11. 15:14:13
Hogyan válasszuk ki a megfelelő díszhaleledelt?!

A boltokban rendelkezésre álló hatalmas eledel-választék miatt korántsem könnyű kiválasztani a megfelelő haleledeleket. Például lemezes tápok, szemcsés, tablettás, szárított liofilizált formájában, sőt élő vagy fagyasztott formában is kapható. Sőt, minden egyes étel más és más vitamint és tápanyagot tartalmaz, amelyekhez a halaknak más-más koncentrációban van szükségük.

2020. 12. 13. 02:03:32
Tengerimalac gondozás: öt tipp az egészség megőrzéséhez Boldog kis tengerimalacodnak mindenkor hozzá kell férnie a vízhez és a szénához. Biztosítania kell számukra, kifejezetten nekik készült minőségi ételeket is . Nem azért, mert válogatósak, de például jó C-vitamint tartalmazó ételt adni, mert ugyanúgy, mint az emberek, a tengerimalacok teste sem termeli azt. Minden bizonnyal hálásak lesznek, ha napi adag ízletes friss zöldséget is adsz nekik! :)
2020. 11. 29. 20:43:48
Téli vadmadáretetés: Mivel, és hogyan etessünk? Hazánkban az etetési időszak fő szezonja, az első fagyok beköszöntétől (novembertől) ezek tartós megszűnéséig tart. Szerencsére Magyarországon, továbbra sincs szükség az egész éves madáretetés bevezetésére, így a költési időszak kezdetével, legkésőbb április közepén fejezzük be a kert madarainak etetését.
2020. 09. 21. 14:18:36
Milyen szűrőt válasszunk az akváriumba?

Az első és legfontosabb szűrőanyag amiben két szűrési folyamat  egyszerre egy időben képes megvalósulni, a mechanikai és a biológiai! Felmerül benned a kérdés vajon melyik mire való. De még mielőtt erre kitérnénk fontos megemlíteni hogy a megfelelő vízminőség és az abban lévő életminőség akkor lehet csak teljes ha ehhez a növényeinknek  minden feltétel biztosított! Tehát, többféle szűrőrendszer létezik, de én most alapvetően a két legfontosabb szűrési lehetőséget szeretném Neked megmutatni.

2020. 09. 21. 14:17:51
Miért remeg az idős kutya lába?

Ahogy mi emberek idős korunkra veszítünk vitalitásunkból, úgy a kutyák teste is elhasználódik, fokozatosan leépül. Izomsejtjei csökkennek, szervi elégtelenségek lépnek fel, ízületei elhasználódnak és általánosságban elmondható, hogy a kutya legyengül. Amennyiben korosodó kutyusunknál lábremegést tapasztalunk nagy valószínűség szerint elérkezett az idő, amikor már külsőségeiben is megmutatkozik kedvencünk életkora.